Øjenlaserbehandling​

Behandling af akut grøn stær

Akut grøn stær og truende akut grøn stær

I den forreste del af øjet, dvs. rummet mellem hornhinden og regnbuehinden, er der en gennemsigtig vandig væske, som kaldes for kammervandet. Denne væske bliver dannet på bagsiden af regnbuehinden, og føres herfra gennem pupilåbningen til forreste øjenkammer. Under normale forhold er der en ligevægt mellem den producerede, og den mængde væske der løber ud af øjet gennem øjets kammervinkel i den perifere del af regnbuehinden. Ved akut og truende grøn stær opstår en blokering af kammervandsudløbet. Det medfører at kammervandet ikke kan drænes væk, og at øjentrykket derfor stiger voldsomt. Øjet bliver rødt og der er hovedpine, kraftige øjensmerter, kvalme, sløret syn, og der ses regnbuefarvede ringe omkring lyskilder. Tilstanden er synstruende. Behandlingen er med tryknedsættende øjendråber og med en YAG – laser laves en drænkanal i regnbuehinden.

Læs mere om Akut grøn stær på sundhed.dk

Akut grøn stær - Øjenforeningen

Behandling af efterstår

Efterstær

Øjets linse består af en linsekapsel og en linsekerne. Ved operation for grå stær fjernes linsekernen og erstattes af en plasticlinse, medens linsekapslen bagtil beholdes. Efterstær er en uklarhed som opstår i øjets bageste linsekapsel efter en grå stær operation. Måneder til år efter operation for grå stær kan der hos ca. 10 % udvikles efterstær. Yngre får efterstær hurtigere end ældre. Efterstær opleves ligesom grå stær, og kan blive så tæt at synet forringes, og behandling bliver nødvendig. Efterstær fjernes på få minutter med laser (YAG-laser).

Sygesikringen i Region Hovedstaden dækker ikke længere denne behandling, hos de enkelte praktiserende øjenlæger. Enten kan man blive henvist til Glostrup øjenafd., eller også kan man betale for at få det gjort hos mig. Det koster kr.1.250,00

Læs mere her fra Øjenforeningen